Dune: Betrayal — нова дедуктивна соціальна гра зі зрадником від автора Avalon та The Resistance.


Dune: Betrayal — це ще одна настільна гра, зі всесвіту монументальної науково-фантастичної серії Френка Герберта, що виходить вслід Dune: Imperium, випущеної у 2019 році та її майбутнього спін-оффу Dune: A Game of Conquest and Diplomacy.

Видавництво Gale Force Nine, яке стоїть за перезавантаженням оригінальної настільної гри Dune та її спрощеного анонсованого спін-оффу, оголосило, що вони об’єднали зусилля з дизайнером Дон Ескріджем — відомим за грою «The Resistance», її фентезійним продовженням «Avalon» та різними іншими іграми з механікою соціальної дедукції.

У Dune: Betrayal гравці контролюють персонажів зі всесвіту Дюни, розділених на два дома: Атрейдеса та Харконнена. Кожне картка персонажа має унікальні здібності, а також зображення з майбутньої кіноадаптації Дені Вільньова — тобто, ви будите грати за герцога Лето Атрідеса або Звіра Раббана, котрих у фільмі зіграли Оскара Ісаак та Дейв Батіста. Гравці з дому Атрейдеса намагаються розшукати прихованих секретних агентів Харконнена серед своїх лав, і звісно, як і в схожих іграх Ескріджа, їм потрібно знищити своїх опонентів для того, щоби захистити своїх лояльних дворян.

Окрім спеціального ефекту свого персонажа, гравці можуть використовувати картки дій та різноманітні інструменти для перегляду карт, захисту від атак та ідентифікації особи інших гравців. У центрі уваги гри — створення альянсів із гравцями, яким ви довіряєте, залишаючись обережними щодо тих, у кого неясна для вас роль.

Dune: Betrayal вийде в жовтні цього року з цінником у $25, і прибуде на полиці приблизно до дати виходу фільму — 22 жовтня.