Orlog - Настільна гра з Assassin's Creed Valhalla

Фізична версія дуельної гри в кістки Orlog, натхненної скандинавською частиною Assassin’s Creed Valhalla, останньої в тривалій франшизі відеоігор від Ubisoft, досягла своєї цілі фінансування на Kickstarter протягом 35 хвилин після запуску 13 липня.

Видавець відеоігор уперше заявив про свій намір створити реальну гру, засновану на побічній діяльності в грі Valhalla, ще в листопаді 2020 року, заявивши, що буде співпрацювати з канадським виробником колекційних предметів PureArts. У березні цього року обидва оголосили про попередні замовлення на розкішний фізичний випуск Orlog, виданий у стильній і дорогій дерев’яній коробці. Тираж був обмежений та закінчився дуже швидко.

На цей раз PureArts знову очолить проєкт із представлення Orlog для сучасної аудиторії. Кожна коробка міститиме дві миски для кубиків та відповідні набори акрилових кубиків, валютні жетони та кам’яні лічильники здоров’я, металеву ігрову монету для відстеження порядку ходу та два повних набори карт на 20 божеств із відеогри.

Звичайно ж Orlog, це не стародавня гра, а продукт творення авторів з Ubisof для гравців, щоби вони повірили, у що вікінги могли б грати в тавернах та вздовж доріг. Гра досить проста за своїми механіками. Противники по черзі кидають кубики три рази, зберігаючи бажані результати. Зображення на кубиках, що випали, дають нам окремі дії: мечі, стріли — атакують, щити та шоломи — захищають від атак, монети дарують спеціальні жетони, а спритна рука викрадає ці жетони в суперника. Мета — спершу ліквідувати пул каменів здоров’я суперника. Жетони можна витратити, щоби покликати на допомогу богів, кожен із яких дає унікальний ефект.

Шанувальники гри можуть забрати копію за 40 доларів США. Реліз для бекерів заплановано на грудень цього року, а продаж у роздріб планується десь у 2022 році.